Kui sul on valida maailma parima väljanägemisega diivani ja kõige mugavama diivani vahel, siis on mõistlik valida mugavus, eriti juhul, kui diivanit kasutatakse tihedalt. Enamasti polegi aga vaja ilu ja mugavuse vahel valida, vaja on vaid veidi teadmisi ja head nõu õige valiku tegemiseks.

Mugavus selgub proovides

Mugavus on iga inimese jaoks erinev. Meie soovitame diivanit alati enne ostu proovida. Ja mitte lihtsalt korraks diivanile istuda ning ruttu püsti karata. Istu ja tunneta, kuidas on istuda sellel diivanil mõnda aega just nii, nagu sa tavaliselt oma kodus istud.

Kas istumissügavus ja pehmus on sinu jaoks õiged? Mõnele inimesele meeldib pehme diivan, kuhu lausa sisse vajuda, teine eelistab kõvemat istumist. Mõni soovib kõrgemat seljatuge, mõni lausa pead toetada. Mõni tahab sügavat diivanit, et seal lösutada, mõni tahab käetuge lauana kasutada.
Kui armastad diivanil pikutada, siis on õige valik etteulatuva osaga diivan. Kõik selgub proovides.

Asukoht toas

Diivan on köögi kõrval üks tähtsaimaid sisustuselemente. Mõtle läbi, kuhu diivan kõige paremini sobiks. Ära karda panna diivanit keset tuba või kasutada seda ruumijagajana. Mõned mudelid on ka tagantpoolt nii ilusad, et pole vaja neid seina äärde asetada. Kaardus või kalde all seljatoed tulevad paremini välja just keset tuba.

Pea ka meeles, et otsene päikesevalgus võib nahka ja kangast pleegitada. Peale selle peaks diivan jääma ohutuse mõttes vähemalt kolmekümne sentimeetri kaugusele kaminast, radiaatorist või mõnest teisest küttekehast.

Softrend
Foto: erakogu

Õige suurus

Mõõda ära koht, kuhu plaanid diivani panna. Parema ettekujutuse saamiseks võib näiteks teibiga diivani kuju põrandale kleepida. Võid ka joonistada paberile oma elutoa plaani ja lõigata teisest paberist välja samas mõõtkavas diivani, mida on lihtne elutoa plaanil erinevatesse kohtadesse katsetada.

Arvesta ka käimisruumiga diivani ümbruses. Kui oled leidnud oma õige diivani, mõõda enne tellimist kindlasti ära ukseava, et diivan tuppa sisse mahuks!

Patjade õige täidis

Suletäidisega diivanipadjad on väga pehmed ja mõnusad, kuid vajavad tihti kohendamist, et taastada esialgset vormi.

Kui soovid diivanit, mida ei pea tihti kohendama, oleks õigem valida poroloonpatjadega diivan. Ka kinnine istepadi aitab diivanil vormi säilitada ja ei vaja nii palju hooldust kui sulepadi.

Softrend
Foto: erakogu

Õige kate

Kangas teeb iga diivani unikaalseks ja sellest sõltub ka diivani eluiga. Mõnel kangal on plekid paremini näha kui teisel. Osa kangaid on kodus pesumasinas pestavad, teised vajavad keemilist pesu.

Tihti kasutuses olevale diivanile oleks mõistlik valida kõrgema martindale’i ehk kulumisastmega kangas. Mõnel juhul võib aga kõige praktilisem olla hoopis nahkkate.

Lastega perede puhul on praktilisus väga oluline. Softrendi valikust leiab palju mudeleid, millel saab katted eemaldada. Kui katteriide eemaldamine on eriti oluline, siis võiks see olla eemaldatav nii patjadelt kui ka raamilt. Veel võiksid padjad olla mõlematpidi kasutatavad.

Oma õige diivani saad asjatundlike müüjate abiga välja valida Softrendi esinduses Tallinnas Pärnu mnt 139c või Narva mnt 63 ja Tartus Tehase 16.