1. Liiga heledad ja valgust läbipaistvad kardinad, mis ei lase hommikuti ja täiskuuöödel rahulikult magada.

2. Vaibad. Mõni inimene jumaldab vaipu, teise jaoks tähendavad need ainult tolmukorjavaid põrandariideid. Kuskil pole kirjas, et magamistoas voodi ees peab olema vaip! Kui soovite, et magamistuba oleks tolmuvabam ja lihtsam koristada, loobuge vaipkatetest või olgu need väiksed ja lihtsasti hooldatavad.

3. Ära hoia oma magamistoas alles vanaema antiiki, kui see sulle ei meeldi. Igal ajalooga mööbliesemel on loomulikult väärtus, kui iga sellise asja jaoks on ka oma koht. Kui sulle ei meeldi rohmakas vanaaegne kirst oma voodi kõrval, siis koli see külalistetuppa või pööningule. Sama asi on ükskõik millise teise esemega — keegi ei pea hoidma enda läheduses asju, mis ei tekita temas head tunnet. Elu on selleks liiga lühike.

4. Liiga suur voodi. Ära muutu ahneks! Mõtle, kas ikka vajad nii suurt voodipinda, et see hakkab magamistoas domineerima ning muudab seal ringiliikumise vaevarikkaks. Liiga suur voodi liiga väikeses toas muudab kogu sisekujunduse kohmakaks.

5. Loomulik valgus on parim ehk kui kardinad võivad ühelt poolt olla liiga õhukesed ja heledad, siis alternatiiv ei ole kindlasti paksud, maani ulatuvad aknakatted, mis ei lase õhul liikuda ega valgusel tuppa pääseda. Kujunda tuba nii, et loomulik valgus pääseks päevasel ajal igasse toa nurka.

6. Ära unusta kunsti — kunst muudab inimesed paremaks. Muidugi peab teos magamistoa seinal olema hästi valitud ning fotod suguvõsast võiks jätta mõne teise ruumi jaoks. Aga tõeline kunst tõstab ainult toa väärtust ja eripära.

7. Unusta televiisor, arvutimängud ja muud tehnoloogilised vidinad, mis põhjustavad unehäiteid, segavad paaril omavahel koos olla ning kokkuvõttes ei mõju hästi ka silmadele. „Veel 10 minutit… veel üks osa…“ — me kõik oleme seda teinud: viitnud teleri eest poole ööni aega mingit filmi või seriaali vaadates, selmet end järgmiseks päevaks välja puhata. Magamistuba on puhkamiseks ja kahekesi olemiseks. Kui sealt eemaldada tehnoloogia, ei teki meil ka nii palju kiusatust.

8. Ära osta kogu mööblit ühe hoobiga! Kodu sisustamine on pidev põnev protsess, mille viimistlemine võtab aega. Kiirustamine võib viia olukorda, kus terve tuba on täis ühesugust mööblit ning toas puudub õhulisus ja omapära. Aega on, mõtle rahulikult, mis on sinu magamistoas üldse vajalik.

9. Veendu, et sinu magamistuba on tõesti privaatne. Alati saab paigutada mööblit naabritega ühise seina äärde, et vältida selle läbikostvust. Ja riputada akna ette kardinad, mis ei lase uudishimulikel öösel ega päeval tuppa kiigata. Magamistuba on pisike ruumike siin planeedil, mis on täiesti üheselt mõistetavalt inimese isiklik ruum.

10. Veendu, et sinu magamistuba on tõesti mugav. Kas riietudes on kohta, kuhu rõivad asetada? Kas madrats on piisavalt kvaliteetne ning ega torka öösel vedruga? Ega voodi ei käuksu? Kas öösel tualetti minnes jõuab sinna ikka ilma sinikateta või on oht end vastu mööblit täis tuba ära lüüa?

SAMAL TEEMAL: 10 põhiviga köögi planeerimisel