Kvaliteetne uni tagab optimaalsed kehafunktsioonid ja tervise. Magamise ajal loob aju uusi ühendusi, mis on vajalikud näiteks õppimiseks, mälestuste tekkeks ning uute ideede loomiseks. Inimesed, kes ei saa piisavalt und, on sageli rohkem tujukad, neil on vähenenud vaimsed võimed ning nad ei tunne end füüsiliselt hästi.

Stress ning skeletilihassüsteemi probleemid ja valud tekitavad sageli unehäireid. Tihti kohtame kliente, kelle suureks mureks on ülaselja-, õlavöötme- ja/või kaelavalud. Võrdlemisi sageli selgub vestluse käigus, et valu või ebamugavust (näiteks kangustunnet) märgatakse esimese asjana hommikul ärgates ning päeva peale valu kaob või väheneb. Lisaks kaela- või ülaseljavaludele on probleemiks ka sagedased peavalud. Vahel ärgatakse öösel mitmeid kordi vajadusega patja kohendada, kuna on tunne, et see on ära vajunud ja ei toesta piisavalt. Hommikul tuntakse, et pole korralikult välja puhatud, seega on unekvaliteet häiritud. Uurimused on näidanud, et sobiva padja kasutamine, mis toestab ja hoiab kaela magamise ajal korrektses asendis, võib kaasa aidata kaelavalu vähenemisele ning aitab tagada parema une. Omale sobiva padja ostmisel peaks arvestama, millises asendis inimene kõige rohkem magab ning sellest lähtudes tuleb leida õige kõrguse ja jäikusega padi.

Delux Dreams
Foto: Aivo Kallas
  • Selili magades peaks kaela neutraalset kuju säilitama ehk väike nõgusus kaelas peaks säilima. Selle tõttu soovitatakse selili magajatele madalamaid, keskmise pehmusega või jäigemate patjade kasutamist, mis pead ja kaela hästi toestavad.
  • Kõhuli magades peaks padi olema madal ning pehme, samas eriti toestav, et pead ei keerataks üleliia ebaloomulikesse asenditesse.
  • Küljel magades peaks lülisammas kaelas ja ülaseljas olema samas tasapinnas, et vältida liigset survet lülisamba liigestele ning lihaspinge teket. Seega sobib küljel magajatele kõrgem ning jäigem padi.

Kui öö jooksul vahetatakse sageli asendit, võib inimesele sobida keskmise pehmuse ning kõrgusega padi.

Number üks reegel on see, et padi oleks eelkõige mugav, seetõttu ei tohiks patja kunagi pimesi osta ning soovitatav on testpatjadega pikali visata ja need järgi proovida.

Meil on müügil väga lai valik erineva sisu, materjali omaduste ning kujuga patju. Näiteks kasutame patjade täitena udusule sarnast kiudu, mis säilitab kohevuse samamoodi nagu sulepadi, aga sellel puuduvad sulepadjale omased miinused — padjast ei tule välja sulgi, pärast pesu ei jää ebameeldivat lõhna jne. Kujudest tooks eraldi välja liblikakujulise padja, mida on saadaval kahes kõrguses — medium & large.

Delux Dreams
Foto: erakogu, Delux Dreams

Üldjuhul pakume patju kolmes erinevas kõrguses. Samuti võib hea variant olla paneelidega padi — padi, millel saab kõrgust reguleerida (1–3), võttes välja või lisades täidisena olevaid kihte. Kaelale annab optimaalset tuge ka mäluefektiga padi (memory foam), mis reageerib soojusele ja võtab mõne minutiga peale sobiva kuju. Need, kellele on tähtis padja faktuur, saavad lähtuda materjalist.

Kingiideeks võivad olla erilised padjad, näiteks muusikapadi (saad kuulata oma lemmikmuusikat, ühendades nutitelefoni või mõne muu muusikamängija padja sees oleva kõlarisüsteemiga, mis pole üldsegi tuntavad) ja ka muusikaga reisipadi (mille abil saad lõõgastuda ja kuulata muusikat ilma teisi segamata. Music Mouse toetab täiuslikult kaela pikal lennul või autosõidul.) või lõhnapadi.

Delux Dreams
Foto: Aivo Kallas

Patja soovitatakse välja vahetada kuue kuu kuni kolme aasta tagant, õige aja saab omanik määrata visuaalselt. Siikohal soovitaks õhuaukudega patja, mis tänu heale õhuringlusele vähendab bakterite kasvu ja peab ka kauem vastu.

Korralike patjade hind algab 50 eurost — nii on see enamikus kvaliteetseid tooteid pakkuvates kauplustes. Alati võib hinnata alternatiive, kuid selliste ostude pealt nagu padjad ja madrats ei soovitaks kokku hoida.

Magamistuba värskendades soovitan teha teadlikke oste ning lähtuda toote kvaliteedist ja enda eripäradest. Kindlasti küsige poes konsultandi abi.

Meie salongides nõustavad kliente professionaalsed, abivalmid, alati sõbralikud ja naeratavad klienditeenindajad, kes aitavad teha parimaid valikuid kliendi soove ja vajadusi silmas pidades.

Delux Dreams
Foto: erakogu, Delux Dreams

Allikas: Clinique-beaute.com