Tööstuslik disain ja/või vintage

Üheks mitte küll enam uueks, kuid endiselt väga populaarseks suunaks on kasutada kodus tehastes ja tööstustes kasutatavaid metallist aksessuaare ja mööblit — metallist roostekarva lambikuplid, tööstushoonele omased metallriiulid, -kapid ja -toolid.

Samamoodi ei näita tagumisi tulesid retro ehk vintage-mood. Kauni retrostiilis kodu nimel ollakse valmis koju hankima vanu ja kasutatud asju või ostma sarnase välimusega uusi mööbliesemeid ja aksessuaare poest.

Heal meelel osaletakse ka töötubades, kus saab oma kätega korda teha mõne vana tooli või pildiraami, mida siis uhkusega kodus aukohal eksponeerida. Isetegemisrõõm on kõige suurem rõõm!

Less is more

Kuna meie elutempo tõuseb iga päevaga, võib moodsa kodusisutuse üheks deviisiks pidada „less is more“ ehk „vähem on rohkem“. See põhimõte vahetab vanamoodsad seinasuurused sektsioonkapid õhuliste riiulite ja sisseehitatud kappide vastu, paneb inimesed lahti ütlema üleliigsest mööblist ja nipsasjakestest. Kellel on tänapäeva elukiiruse juures mahti koristamisega tegeleda ja tolmu võtta?! Pigem eelistatakse moodulistest mööblitükke, mida annab vajadusel või soovi korral sättida kokku teistmoodi või kolida lihtsa vaevaga järgmisse tuppa.

Tuleasemed on kuum kaup, isegi…

… kui neis papa-carlolikult ei põle mingit päristuld, vaid tegemist on pelgalt 3D foto, mängu-kamina või elektrilise tuleasemega. Küünlad, elav tuli ja kõik tuleleeki meenutab meeldib inimestele, sest see tekitab koduse ja sooja tunde.

Aina vähem tehnikat

Samuti on järk-järgult saamas ajalooks tehnoloogia viimase sõna avalik eksponeerimine oma kodus. Aina enam inimesi eelistab naturaalsust, looduslähedust ning miks mitte ka askeetlikumaid eluviise. Tehnoloogiliste nutividinate võidukäik on pannud meid oma lapsi hoidma eemal elektroonikast ja see kajastub ka kodudes: televiisorid varjuvad seinte sisse, kõlarid kappidesse ja nii mõnes elamises ei pruugi esimese hooga näha ei telerit ega raadiot. Teine võimalus on siduda oma tehnikaarmastus retroarmastusega ning hankida näiteks 1960ndate stiilis jalgadel pildikast.

Miksitud materjalid

Telliskiviseinad läbisegi vitraažide või puittaladega, puitpõrand segatud keraamiliste plaatidega, tapeet ning värv üheskoos — kõik on lubatud ja kõik on IN. Kodus ei pea olema kõik rangelt ühte stiili ega ka läbivalt sarnaste materjalidega kujundatud. Iga tuba võib elada oma elu, täpselt nii nagu omanikele meeldib. Miks mitte paigaldada köökiseinale peeglit ning põrandale vaipu?

Vannituba kui tükike elutoast

Uus trend on disainida vannitoast samasugune elamisruum nagu teisedki ehk paigutada sinna tugitool või diival ja väike lauake ajakirjadega, kaunistada ruum lilledega ning värviliste nõudega.

Muude vannitoa moodsamate suundade osas võib välja tuua plastikvanni asendamise naturaalse kivivanniga ning vahetada igavaks muutunud kroomitooni segistid välja värviliste või kristallidega kaunistatud segistite vastu. Võta oma pesuruumist rohkem ning tee selleks endale nauditav vabaajaruum!