1. Kuumas vannis on võimalik põletada kuni 126 kalorit tunnis. Teadlased seletavad seda sellega, et vannivee soe toime ergutab ainevahetust kiiremini kaloreid põletama. Tunni aja pikkune vannis lamamine põletab sama palju kaloreid, kui näiteks poole tunni pikkune jalutuskäik.

2. Veemassaaž ühendab endas vee ja massaaži toime. Organismi mõjutab samal ajal nii vee temperatuur, kui ka vee surve kehapinnale. Tõhusal veemassaažil on abiks vee soojusjuhtivus, mis on 23 korda suurem kui õhul. Organism on veetemperatuuri muutusele tundlikum, reageerides sellele kiiremini kui samale õhutemperatuuri muutusele.

Veemassaaž sobib nii tööst või treeningust põhjustatud lihaspingete leevendamiseks, tervislikuks lõõgastumiseks, kui ka paljude haiguste lisaraviks.

Kollektsioon Metropolitan

3. Soojas vannis tõuseb pulsi- ja hingamissagedus, langeb vererõhk ja lihaspinge. Intensiivse soojusvahetusega kaasneb kiirem ainevahetus ja higistamine. Massaaž võimendab veeprotseduuri toimet, avaldades survet erinevatele kehapiirkondadele.

4. Vanniprotseduuri ajal väheneb koos lihastoonusega ka koormus liigestele.

Vannituba Dune, kivivann Tetris, aurusaun Piano

5. Tänu seljalihaste lõdvestumisele pikeneb lülisammas 5-6 %.

6. Veres alaneb vähemalt 3 stressireaktsiooniga seostatava hormooni tase — vannis käimine ja veemassaaž on väga tõhusa stressi vähendava toimega.

7. Mõõdukalt sooja (34-37 °C) vannivee juures alaneb kasutaja pulsisagedus keskmiselt 6-10 löögi võrra minutis. Veresooned laienevad, vererõhk langeb ja verevarustus paraneb.

Vann Primo

8. Pikki protseduure võib teha vees temperatuuril, mis vastab ligikaudu inimese kehatemperatuurile.

Vaata vannivalikut Balteco kodulehel.